Dilemma van de getrouwde man

ik ben getrouwd en daarom ga ik niet naar de hoeren. maar eigenlijk zou ik wel willen. gewoon voor de ontspanning, gewoon om eens niet te moeten presteren en alleen hoeft te genieten. zijn er dan geen andere dingen waarbij je kunt ontspannen? natuurlijk, maar niets is te vergelijken met sex in dat opzicht, toch? maar toch doe ik het niet, om mijn partner geen pijn te doen, om niet rond te hoeven lopen met een schuldgevoel.

ik ben rationeel monogaam, maar emotioneel polygaam. zijn er trouwens wel mensen die dat niet zijn? in de meeste maatschappijen is sex een taboe en daarom hebben we een harnas gebouwd om dat taboe een plaatje te geven en zoiets noemen we huwelijk. eigenlijk zou een huwelijk moeten gaan over liefde en harmonie, maar waarom is toch zo krampachtig geprobeerd om ook het item sex erbij te proppen? vroeger misschien zodat je wist wie de vader was van het kind, maar tegenwoordig hebben we toch DNA en dergelijk.

en toch maar vasthouden aan de combinatie van liefde en sex? heel raar want ik hou de hele dag van mijn vrouw en de hele week en het hele jaar, maar we hebben zeker niet het jaar lang sex. en als we sex hebben dan start het altijd gewoon uit geiligheid en dat is toch echt een andere emotie dan liefde. en daar denk je wel eens over na en dan denk je wat zit de wereld toch gek in elkaar en wat maken we het elkaar toch onnodig moeilijk.

was dit echt een vraag? ik weet het niet. maar in ieder geval een uitlaatklep voor iets wat ik in de breedste zin van het woord nooit begrepen heb. en waarom ik dan niet gewoon toch naar de hoeren ga? een gevangene van het systeem die het in zijn cel veel te goed heeft om te willen ontsnappen, zelfs niet soms. maar ik snap andere mannen die dat wel doen heel goed en vind er eigenlijk helemaal niets verkeerd aan. en hun vrouwen moeten proberen voldoende zelfvertrouwen te hebben dat ze weten dat hij thuiskomt, dat doen zij toch ook altijd trouw na de kapper, nagelstyliste, etc.

maar het zal nog heel lang duren voor mensen elkaar echt de vrijheid ! gunnen die ze zelf zo graag zouden willen.

Mooi gesproken!

Heel mooi gesproken, ik zit met hetzelfde 'probleem', of eigelijk hetzelfde gevoel. Ik ben al maanden bezig om een keer te durven gaan, maar ik mis nog even de moed. Maar ik ga binnen kort zeker een keer ! Want als ik met een enkele keer naar de hoeren gaan mijn huwelijk kan 'volhouden', dan heiligt het doel de middelen toch?

In een film over de Duitse concentratiekampen zei een acteur "de eerste die je moet doden is de moeilijkste". Zo gaat het ook bij prostitueebezoek ofte hoerenlopen. Na het eerste schuchtere bezoek aan zo'n lieve dame gaat het hoe langer hoe makkelijker. En dat is me al goed meegevallen. Sedert meer dan een jaar ben ik in behandeling voor een psychische aandoening, waardoor mijn potentie sterk verminderd. En bij zo'n meisje hoef ik er niet om te geven als het wat langer duurt voordat ik klaarkom, terwijl dat thuis voor nogal wat onvree zou kunnen zorgen.

Wel een bijzondere vergelijking moet ik zeggen....

Ook vrouwen hebben dilemma's. Al weegt de maatschappelijke druk van monogamie het sterkst op vrouwen en maken we onszelf wijs ? dat wij emotioneel monogaam zijn en rationeel polygaam zijn. Als wij een beetje rondneuken zijn we al gauw een slet : geen materiaal om een vaste relatie mee te beginnen. Jullie kunnen gewoon rondneuken, ervoor betalen en denken : mijn vrouw gaat dat toch niet doen Lena

Vroeger zou ik direct zeggen: Lena, je hebt helemaal gelijk.

Maar de laatste tijd kom ik er achter dat vrouwen steeds vaker vreemd gaan!! En volgens mij komt dat mede door het internet, waardoor vrouwen gemakkelijker contact kunnen leggen, en het ook gewoon doen!

mijn man heeft het nodig om naar de hoeren te gaan maar liegt erover, dan is hij toch niet content daarmee waarom doet hij het dan

de spanning, het verbodene wat aantrekt..

Ik heb een relatie waarin we elkaar vrij laten in wat we doen. En dat bevalt uitstekend. Dat betekent niet dat ik elke week met een andere vrouw in bed lig. Maar soms heb ik op sexgebied iets extra's nodig, iets nieuws, een nieuw lichaam. Dat geldt voor mijn vrouw ook. En soms, als ik een lange tijd niets anders heb gehad, ga ik daarvoor naar de hoeren. Ik zie er niets verkeerds in, het maakt mijn huwelijk sterker! Jeroen

Betaalde sex is masturbatie, doen wij thuis niet moeilijk over, zolang het de echte sex en het huishoudgeld niet beinvloedt.

Je mag van je vrouw als er ook maar echt geneukt wordt en eten op tafel staat ? ... Ja, dat kan ook.

naar de meisjes van plezier gaan kan verslavend zijn!!het is zo gemakelijk om met een vrouw naar bed te gaan;en dan mag je nog niet verliefd worden;en dat is al gebeurd.Niet zo echt easy.En toch zie ik mijn vrouw en gezin even graag.

Plaats reactie
Geef gerust je mening, desgewenst geheel anoniem, (Nederlands or English only) maar gebruik dit niet om te adverteren, plaats geen weblinks, geen e-mail adressen en ook alsjeblieft geen scheldpartijen en geen obscene taal. Wil je persoonlijk antwoord, kies dan contact in het hoofdmenu. Veel plezier Ricardo