Uitnodiging van Mirjam

Hoi Ricardo, 

Ten eerste een compliment voor je interessante website. Je moet wel lef hebben om zo openlijk over je hobby te schrijven. Eigenlijk zijn wij Nederlanders wat dat betreft hypocriet: we schaffen het bordeelverbod af, maar veroordelen diegene die naar de hoeren gaat! O.k, dit even ter inleiding. Naar aanleiding van jouw site kwam ik namelijk op een idee.     

Ik ben van beroep onderzoekster en beginnend freelance journaliste. Ik wil graag een artikel schrijven over prostitutie in Nederland en ik was dan ook op zoek naar een prostituee die ik kan interviewen. Toevallig belandde ik op jouw site en nou lijkt het me eigenlijk leuker en zeker origineler om een hoerenloper te interviewen.    

Er wordt de laatste tijd zoveel geschreven over prostitutie en daarbij komen nooit de klanten aan het woord. Terwijl klanten juist uit ervaring weten hoe de branche de afgelopen jaren is veranderd en waar dat door komt. Daar zou jij denk ik erg veel interessante dingen over kunnen vertellen…    

Natuurlijk begrijp ik dat je ten alle tijden anoniem wilt blijven, dat heb je ook duidelijk gemaakt aan collega-journalisten die je hetzelfde vroegen. Maar mijn verzoek is anders omdat ik niet voor de televisie werk en jouw anonimiteit dus daadwerkelijk kan garanderen.     

Ik weet niet waar je woont en waar je naar de hoeren gaat. Ik kom zelf uit Utrecht en mijn oorspronkelijke idee was om een achtergrondverhaal te schrijven over de prostitutiebranche in Utrecht. Maar mocht jij –bijvoorbeeld- in Heerlen wonen, dan pas ik mijn verhaal gewoon aan en gaat het over de prostitutiebranche in Heerlen;)     

Als het verhaal klaar is wil ik het aan een regionale krant verkopen. Mocht je besluiten om mee te werken, dan laat ik je uiteraard de eindversie lezen zodat je eventueel dingen bij kunt stellen. Normaal gesproken doe ik dat nooit, maar omdat het zo’n bijzonder verhaal is maak ik graag een uitzondering (ik haal echt alles uit de kast om je over te halen;).    

Ricardo, hopelijk wil je nadenken over dit verzoek. Mocht je aanvullende vragen hebben dan kan je me mailen of bellen. Groetjes Mirjam Telefoon: 030 22*****

Ik denk er over na.... 

(en heb later toch deze mail gestuurd:)

Hoi Mirjam,  Mijn reactie is wat laat, maar zoals je misschien al  weet heb ik wat problemen met mijn PC gehad. En ik heb je verzoek ook een tijdje apart gehouden (meestal gooi ik ze direct weg ;>)). Omdat je me eigenlijk wel sympathiek overkomt wil ik er wel verder over praten. Je kunt mij eventueel bereiken onder 06-26******.  Als je nog interesse hebt natuurlijk. 

Groetjes Ricardo

Hoi Ricardo, Beter laat dan nooit zou ik zeggen:) Ik was er inderdaad vanuit gegaan dat je mijn mail had gedelt (leuke woordspeling, R.), dus ik heb een ander stuk geschreven: over de tippelzones in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Ik ga eerst kijken of ik dat gepubliceerd krijg en zo ja, dan neem ik contact met je op over een eventueel interview. Lijkt me namelijk nog steeds hartstikke leuk. 

Groetjes Mirjam

Plaats reactie
Geef gerust je mening, desgewenst geheel anoniem, (Nederlands or English only) maar gebruik dit niet om te adverteren, plaats geen weblinks, geen e-mail adressen en ook alsjeblieft geen scheldpartijen en geen obscene taal. Wil je persoonlijk antwoord, kies dan contact in het hoofdmenu. Veel plezier Ricardo