Herman Brood, Hoerenloper

 
Hij is niet meer, ik hoorde het vanmiddag op de radio. Herman Brood, artiest, rock & roll junkie, schilder, vader, zanger, entertainer. bekende persoonlijkheid. Hij was het allemaal. In alle kranten stond een uitgebreide terugblik op zijn leven. Op de TV kwam diezelfde avond nog een uitgebreide biografie. Ik verdenk de media ervan dat ze alles al in een lade hadden liggen. Hij had natuurlijk al jaren eerder dood moeten gaan. De makers van de biografien zullen blij zijn. De terugblik de ze gemaakt hadden wordt eindelijk gepubliceerd. Helemaal achteraan zijn biografie stond ook vermeld dat hij een fervent hoerenloper was…
herman.jpg (8099 bytes)
Ik voel me gelijk nog meer aangetrokken tot zijn persoon dan ik al was. Ik merk een aantal overeenkomsten in karakter. Ook ik ben in wezen een wat verlegen jongen. Ook ik ben graag alleen, wil graag aardig gevonden worden, maar ga ondertussen wel volledig mijn eigen weg en ik heb dus dezelfde zwak voor vrouwen. Daar houden de overeenkomsten overigens op, want ik ben nooit verslaafd geweest, ik rook nog geen sigaretje, ik kan helemaal niet schilderen en ben absoluut niet muzikaal.
Ik lees dat hij blijkbaar vaak te gast was bij huize Ria, aan de Overtoom, een privehuis dat ook mij niet onbekend is (zie mijn verhaal "Amsterdam"). Ineens zie ik het helemaal voor me, de moederlijke Ria die haar vaste gast vriendelijk omarmt en hem voorstelt aan de meisjes: "Kijk Herman, dit zijn de nieuwe, maar ik zou vandaag Sandra maar nemen. Zij is helemaal jouw type, probeer het maar eens, ik denk dat je haar wel leuk vindt." De grote sterke Ria, rots in de branding, wist natuurlijk precies wat hij wilde en waar zijn voorkeuren lagen, en ze is tamelijk doortastend, ideaal voor een onzeker type als Herman. Het huis was natuurlijk al jarenlang een soort toevluchtsoord als hij zich eens rot voelde. Huize Ria verandert namelijk nauwelijks. Hooguit de meisjes verversen. Voor Ria zijn alle klanten gelijk en ze vraag nergens naar. Ze is een soort tweede moeder. Herman kan haar vertrouwen en hij mag alles en hoeft niets. Geen verplichtingen, discretie, tijdelijke warmte, een tijdelijk thuis. Na afloop betalen en klaar is kees. Hij kon er komen met zijn papagaai op de schouder. Hij kon er komen met zijn hond. En die werd dan ook nog verwend, stond er in de krant!. Niet met een loops teefje, maar met een biefstuk.
Het kan allemaal. Als je maar betaalt en Herman had geld genoeg en hij was royaal van aard. Ik denk dat Ria hem ook gaat missen.
Plaats reactie
Geef gerust je mening, desgewenst geheel anoniem, (Nederlands or English only) maar gebruik dit niet om te adverteren, plaats geen weblinks, geen e-mail adressen en ook alsjeblieft geen scheldpartijen en geen obscene taal. Wil je persoonlijk antwoord, kies dan contact in het hoofdmenu. Veel plezier Ricardo