Meeslepend

 
Het is vandaag de dag na gisteren. U weet wel die nacht dat ik bij de straatnimfen heb gekeken en direct het verhaal daarover heb geschreven. Het was dus laat (plm. 4 uur) dat ik naar bed ging en ik word vanochtend om 11 uur uit mijn bed gebeld. Door een pikkie van de Haagse gemeente die zegt dat hij een "vervelende mededeling" heeft... Dat zijn van die opmerkingen waar je wel direct wakker van wordt...
THAY.jpg (106817 bytes)


Wat bleek echter, ze hadden mijn auto weggesleept! Nu is het waar dat mijn auto inderdaad gedeeltelijk voorbij het bordje betaald parkeren stond. Het was erg druk gisternacht. Sinds het invoeren van betaald parkeren wil iedereen nl in het straatje parkeren waar nog niet betaald hoeft te worden. De parkeeroverlast is dus alleen maar toegenomen, waarvoor nog hartelijk dank Gemeente Den Haag. Ze vangen nog dubbel ook voor deze "bewezen dienst", moet je weten: eerst de abonnementsgelden en parkeergeld voor de betaald parkeerstraten en dan nog de extra bekeuringen voor de niet-betaald parkeerstraten. En het probleem is alleen maar vergroot.
U begrijpt hoeveel ik op heb met deze parkeermaffia. En feit bleef dat mijn auto niet wegsleepwaardig stond geparkeerd. Ik stond weliswaar gedeeltelijk fout geparkeerd, maar ik stond zeker niemand in de weg. Ze willen alleen maar de takelwagen en het hele apparaat eromheen rendabel houden. Na mijn eerste opluchting dat de vervelende mededeling slechts mijn auto betrof, neemt nu de woede toe over deze onrechtvaardigheid. Een telefonische discussie met een ambtenaar heeft echter weinig zin dus ik kleedde me aan en toog direct naar het Centraal Station om mijn auto op te halen.
Ik heb die mensen daar, overigens heel vriendelijk, uitgebreid alle ziektes van de wereld toegewenst (nee mevrouw, die mensen doen niet gewoon maar hun werk, ze hebben welbewust gekozen voor een baan bij het meest verwenste, minst gewaardeerde, ziekelijke bedrijf dat er is en ik ben de eerste die ze dat graag nog even duidelijk inpepert, tegen de niet geringe vergoeding van fl 350,= incl. BTW).
Enfin, hoe dan ook, ik zit dus ineens rond het middaguur in mijn auto, met nog een beetje verhitte en ook nog steeds ongewassen kop. Ja, dan kan je weer naar huis gaan om een douche te nemen. Dat kan. Tenminste het had gekund. Eventueel. Het kon ook anders. Of beter gezegd, het kon ook ergens anders.
En zo stond ik dus even later af te koelen en bij te komen onder Thais douchewater. Blijk ik nog precies op een feestdag te zijn binnengekomen ook. Het huis bestaat vandaag precies twee jaar. Ze hadden die ochtend alle buren, vrienden en collega's uitgenodigd voor een Thais hapje en een drankje. Dat moest natuurlijk wel 's-ochtends want het werk moet ook gewoon doorgaan. De laatste buren zagen dus nog net hoe mijn vriendinnetje in mijn armen sprong. Een ander meisje wilde ook wel graag mee, maar dat mocht weer niet van mijn meisje.
Ik kreeg direct een schaaltje ananas voorgeschoteld, heerlijk op zijn Thais klaargemaakt, en kon nog rijst en kip en groenten mee-eten, als ik dat wilde, maar dat leek me toch wat te veel van het goede. De ananas was heerlijk en ik vroeg het recept. Men neme per ananas een kopje water, doe daar een half kopje suiker bij en voeg zout naar smaak toe. Breng dat aan de kook en laat het weer afkoelen. Giet dit over de gewassen en in stukjes gesneden ananas en knijp er een halve citroen over uit. Leg het geheel twee dagen in de koelkast en je hebt een heerlijk typisch Thais hapje.
Voordat ik het echter op had werd ik nu zelf gesleept, meegesleept wel te verstaan. Ik maakte nu geen bezwaar.

Plaats reactie
Geef gerust je mening, desgewenst geheel anoniem, (Nederlands or English only) maar gebruik dit niet om te adverteren, plaats geen weblinks, geen e-mail adressen en ook alsjeblieft geen scheldpartijen en geen obscene taal. Wil je persoonlijk antwoord, kies dan contact in het hoofdmenu. Veel plezier Ricardo