Ondernemend


Caribische meisjes die hier de hoer spelen zijn in feite een van de meest ondernemende en geëmancipeerde vrouwen die er in Nederland rondlopen.
Oppervlakkig gezien zie je een tenger lief vriendelijk klein donker vrouwtje dat wat aandoenlijk Nederlands probeert te spreken, alleen maar van sex houdt en zeker niet al te intelligent overkomt. Als je er wat dieper over nadenkt en ze wat langer kent kom je tot een heel andere conclusie. De meeste zijn heel bewust naar Nederland gekomen, hebben daarmee al op jonge leeftijd een ingrijpende stap in hun leven genomen en er staat hen een duidelijk doel voor ogen.
girl.gif (13538 bytes)

Ze zijn hier gekomen om veel geld te verdienen, dat is zonneklaar. Meestal via een schijnhuwelijk, maar ook wel via vakantievriendjes, zijn ze hier aan een verblijfsvergunning of een paspoort gekomen. Vele meisjes komen trouwens ook via Duitse bordelen ons land binnen is mij opgevallen. Ondertussen draait er in het thuisland wel een hele familie op haar inkomsten. Niet zelden kopen ze daar een of meerdere huizen, waar haar moeder, eventuele kinderen en andere familieleden in wonen. Zelden hoor ik trouwens iets over een vader, maar dit terzijde. Als er daarginds een overstroming is (Venezuela niet zo lang geleden) of een orkaan (komen overal voor), wordt verwacht dat zij met haar geld de eerste nood van de familie lenigt. Als er een ziekte is in de familie legt zij het geld bij voor het ziekenhuis en de betere doktoren. En dit soort calamiteiten gebeurt daar heel regelmatig.
Ondertussen zit zij in een ver en vreemd land met een moeilijke taal, een andere cultuur, een ander klimaat, met een (schijn-)huwelijk dat toch ook altijd de nodige problemen met zich mee brengt. Toch nemen de meeste dit alles op met een wonderbaarlijke positieve instelling die denk ik karakteristiek is voor dat gebied. Het is een mengeling van welbewuste keuzes maken en gelaten over je laten komen wat komen moet. Ik heb er in de loop der jaren steeds meer bewondering voor gekregen.
Zo sprak ik laatst met een meisje dat hier vele jaren uitsluitend op een toeristenvisum had gewerkt: Drie maanden hier, even terug en dan weer drie maanden hier. In die drie maanden was ze 12 uur per dag, 6 dagen in de week (!) aan het werk. Ze was dan ook nog intern in het bordeel, had geen (schijn)huwelijk en kon alle verdiende geld opsparen. Ze heeft nu vijf huizen in haar eigen land. Dit jaar doet ze alleen nog maar privé-huizen waar ze echt zin in heeft dan nog maar voor twee of drie dagen in de week. De levenslust straalt werkelijk van haar af. Ze is al aan het minderen met werken. Meer doen waar ze echt zin in heeft. En ze is pas 26 jaar (!).
Wanneer beginnen wij Nederlanders ook alweer te denken aan het minderen met werken?
Plaats reactie
Geef gerust je mening, desgewenst geheel anoniem, (Nederlands or English only) maar gebruik dit niet om te adverteren, plaats geen weblinks, geen e-mail adressen en ook alsjeblieft geen scheldpartijen en geen obscene taal. Wil je persoonlijk antwoord, kies dan contact in het hoofdmenu. Veel plezier Ricardo