Prostitutie in Amerika

 
Zag vanavond een programma op SBS6 over prostitutie. Ik vond het interessant. Het was een Amerikaanse rapportage. Over prostitutie in de Verenigde Staten.
OK, het was wel SBS6 dus het gaat ze daar natuurlijk voornamelijk om de lekkere plaatjes van de halfblote dames, daar kon je dan ook op wachten. Vind ik ook niet erg trouwens.
hooker.jpg (10683 bytes)

Ok, het was wel Amerika, dus de godvrezende moralisten kwamen ook ruimschoots in beeld met hun schijnheilige preken.  Daar erger ik me dan wel aan.
Maar al met al vond ik het toch een goed beeld geven van de situatie daar.
En die vind ik eigenlijk een stuk slechter dan hier. Je ziet daar toch veel meer tippelaarsters dan legale bordelen. En dat trekt nu eenmaal meer onderwereldfiguren aan. En dan krijg je verslaafde hoertjes die gewoon een gevaarlijk rot leven leiden, daar is geen misverstand over.
In Amerika is het sowieso al gevaarlijker op straat en als je dan een illegale activiteit uitvoert ben je nog kwetsbaarder. En dan krijg je een kat en muisspel met de politie. Oppakken, weer wegzenden, waarschuwen, veroordelen. Het haalt allemaal geen zak uit. De behoefte is er, de meisjes willen het geld en dan gebeurt het gewoon. Punt. Tenminste zo denk ik erover. Haal het dan uit de criminaliteit, zoals in Nederland. Maar daar is Amerika te conservatief voor, tenminste in een aantal staten want in Las Vegas mag het gewoon (als het maar poen oplevert).
En dan kun je de hoerenlopers wel aanpakken, zoals ze daar in een stad deden. Daar moesten de opgepakte mannen verplicht een cursus volgen en luisteren naar vrouwen (ex-prostituees?) die ze probeerden in te peperen dat ze toch wel heel erg fout bezig waren geweest. Dat ze de jonge levens van veel vrouwen aan het verwoesten waren(!), dat ze zich vooral heel erg moesten schamen en schuldig moesten voelen.
Het kwam bij mij niet overtuigend over. En bij de mannen zo te merken ook niet. Zeker niet toen een van de vrouwen direct daarna vertelde dat ze alleen maar op het geld van de mannen uit was.
Ze moeten meer naar Nederland luisteren. Legaliseer de boel, zet regels op voor veiligheid en hygiëne en gooi de criminelen eruit.
Ik weet het wel.
Trouwens volgens Amerikaans onderzoek is het risico op aids en SOA in de prostitutie kleiner dan in normale relaties. Hoewel prostituees er veel meer mee te maken hebben letten ze ook veel beter op.  Dus ook dat fabeltje kan worden verwezen naar het land der fabelen.
Weer een argument minder voor de zedenprekers.
Reacties   
#1 Guest 03-01-2015 19:02
best wel raar eigenlijk als je beseft dat er in Amerika zeker wel miljoenen prostitutie zijn. Dat het door zijn conservatief nog steeds verboden is. Zo modern en voorbeeldig is Amerika eigenlijk niet eens.
Citeer | Melden aan beheerder
Plaats reactie
Geef gerust je mening, desgewenst geheel anoniem, (Nederlands or English only) maar gebruik dit niet om te adverteren, plaats geen weblinks, geen e-mail adressen en ook alsjeblieft geen scheldpartijen en geen obscene taal. Wil je persoonlijk antwoord, kies dan contact in het hoofdmenu. Veel plezier Ricardo