Belgische bezoekster op bezoek

 
Al meer dan een jaar had ik, vrij onregelmatig, e-mail contact met Sofie uit België. Deze week is ze dan een nacht bij mij thuis blijven slapen in Scheveningen! Hoe is dat dan allemaal zo gekomen en wat is er precies gebeurd? Ik zal het je vertellen:
scheveningen


(Scheveningen, heel lang geleden...)
Even naar het begin. Ze kwam op mijn site via een zoekwoord in Google wat helemaal niets met prostitutie te maken heeft en ze heeft er eigenlijk ook helemaal geen affiniteit mee of interesse voor.
Het eerste e-mailtje van haar ging geloof ik over iets wat niet goed werkte op mijn site en omdat ze zelf ook websites bouwt attendeerde ze mij daar op.
En zo begon een e-mailwisseling die soms maanden achtereen droogviel en dan weer levendig opbloeide. Ik leerde haar kennen als een intelligente, soms wat sombere, maar altijd recht door zee gaande vrouw die niet zo snel van haar stuk te brengen was en ook inhoudelijk commentaar had op mijn belevenissen.
In die e-mail gesprekken had ik wel meerdere malen zo terloops laten vallen dat ze gewoon een keertje langs kon komen als ze dat wilde. Daar reageerde ze dan steevast een beetje ontwijkend over, zo van, nee, dan kan ik niet, dan moet ik dit of dat doen, geen tijd, is niets voor mij of zoiets.
Ik vertaalde dat voor mezelf gemakshalve in iets als:
...wat verbeeld je je wel joh, ik ga niet op bezoek bij een hoerenloper, maar ik ben te netjes opgevoed om je dat in je gezicht te zeggen en dus verzin ik maar een smoesje...
Heb ik ook geen probleem mee, is op zich ook wel te begrijpen. Ik drong niet verder aan en maakte me ook geen enkele illusie meer, tot opeens een paar weken geleden de volgende mail binnenkwam:
Dag Ricardo,
De paasvakantie komt er aan en ik heb eigenlijk nog niet zo veel gepland. Het zou deze keer misschien wel eens moeten lukken. Liefst niet in het weekend en ook niet woensdagavond of op 9 april. Ik zou in de namiddag naar daar kunnen komen zodat je geen hele dag vakantie moet nemen en de volgende dag kan ik terug vertrekken. Dezelfde avond terug rijden wordt moeilijk vrees ik.
Laat je me iets weten ? Groetjes, Sofie
Is dat duidelijke taal of niet?
Natuurlijk liet ik haar iets weten. Hoewel ik haar nog helemaal niet gesproken had, ook nog geen enkele foto van haar had gezien, leek het me gewoon spannend een "blind date" te hebben met iemand waar ik al dik een jaar mee mailde.
Ik zou haar ophalen vanaf het station, toevallig (hoewel, niet helemaal) op dezelfde plek waar ik een dag eerder de onderzoekster van 'kleur in de prostitutie' had ontmoet.
Ik was een beetje aan de vroege kant en liep direct door bij het buffet om te kijken of ze er misschien al zat. Bleek niet zo en ik liep weer terug om een koffie te bestellen. Bij de kassa stond naast me een vrouw die een cola af moest rekenen en zij liep daarna precies naar de afgesproken plek.
Het bleek inderdaad Sofie te zijn. Ik zal eerlijk zijn dat er niet direct, zoals dat heet, een vonk oversprong. Daarvoor had ik me van tevoren al niet teveel illusies gemaakt en daarvoor was zij van nature geloof ik iets te nuchter voor.
Het bleek dat ze al zo'n beetje de hele middag door Den Haag had gezworven en ze was er niet zo van onder de indruk. Als je van mooie authentieke stadjes als Leiden en Delft houdt dan valt Den Haag natuurlijk ook tegen.
Dan maar naar Scheveningen, maar op een druilerige avond in april is dat ook niet echt een feest. Ik ben zelf al niet zo'n fan van Scheveningen en Sofie hield sowieso niet van toeristische plaatsen. We hebben dan wel lekker ergens gegeten en uitgebreid gekletst in een bar.
Omdat we allebei een beetje verkouden waren zijn we vroeg naar mijn huis gegaan. Al waar ik, zoals ik beloofd had, haar een uitgebreide (totale, =inclusief) massage heb gegeven. Meer is er die nacht niet gebeurd..
De volgende ochtend meldde ze me dat ook, ietsje verongelijkt. Dat ze "iets" gemist had.
Maar "daar" hadden we vooraf geen afspraak over gemaakt, zei ik. En als ik iets niet wil, dan is het wel tegen de uitdrukkelijk wil van een meisje met haar vrijen.
Enfin, dat hebben we 's-ochtends alsnog goedgemaakt. Al met al een bijzondere ervaring.
Dit was haar eerste reactie na die nacht.
Dag Ricardo,
De terugreis is heel vlot verlopen. Ik was rond elf uur al thuis. Mijn hoofd zit helemaal dicht nu en moet ook constant niezen. Heb het ook al heel de dag ijskoud. Hopelijk is de zaal vanavond verwarmd tijdens de repetitie (muziek) of ik doe niets anders dan niezen.
Heb vandaag ook veel met mijn postkaarten bezig geweest. Heb gezien dat ik in Madurodam was in 1989. Enfin, heb postkaartjes die toen gekocht zijn. Vind het vreemd dat het toen was, want dat zou ik me toch heel goed moeten herinneren. Het kan ook zijn dat mijn ouders daar nadien nog eens geweest zijn en toen kaartjes gekocht hebben die we nadien gekregen hebben.
Heb nog niets van je gehoord, dat wil zeggen dat je je werk serieus neemt en nog niet bent gaan piepen in je mail. (ik had wel gereageerd, maar de mail was "vertraagd" volgens Yahoo, R.) Ik zou er alvast last mee hebben om dat niet te doen als ik de mogelijkheid had. Maar ik heb die toch niet terwijl ik werk.
Ik heb eigenlijk toch weer veel geleerd van gisteren. Dat ik me er toch niet comfortabel bij voel om meteen zo intiem te zijn met een 'onbekende' Maar dat had je wellicht ook wel gemerkt. Ik weet nu dat ik wellicht weer een grotere mond had en een klein hartje als het er op aan komt. Voor mij is het ook iets wat ik wellicht ook nooit meer ging doen. Had gedacht om alleen te blijven en af en toe wel eens een losse scharrel op te doen. Maar dat laatste, daar komt toch nooit iets van in huis en bovendien blijkt het dat ik daar ook weer niet goed mee omkom.
Ik heb wel veel respect voor je. Dat had ik al voordien, maar nu zeker ook. Je hebt op geen enkel moment misbruik gemaakt van de situatie. Dat op zich is al heel bewonderenswaardig. Vind het een beetje jammer voor jou, maar wist ook niet op voorhand dat ik het er zo moeilijk mee zou omgaan.
Maak van mijn naam maar Sofie ... Kwestie van het lot ook niet te veel te tarten.
Ik zal een reactie geven op jouw tekst als je het goedvindt. Als je hem op voorhand doorstuurt, kan ik meteen antwoorden, anders nadien.
Nog een fijne avond ! En bedankt voor de gastvrijheid.
Sofie
Even later kreeg ik de volgende reactie op mijn stukje van mijn Belgische Sofie:
Ik was met Ricardo aan de praat geraakt door een reactie op zijn site, die ik gevonden had door het zoekwoord 'Dagboek'. Het intrigeerde me dat iemand daar een dagboek over durfde maken en heb er toen heel even in gegrasduind. Zijn sobere schrijfstijl viel me meteen op en ik maakt me de bedenking dat hij heel oprecht hierover schreef. Zeker niet om indruk te maken of te choqueren, eerder om mensen hun vooroordelen te ontnemen.
Ik stuurde hem ook een mailtje met die opmerking. Heel sporadisch mailden we elkaar wel eens. Hij nodigde me ook uit om eens langs te komen, zonder enige verplichting. Het leek me wel eens een uitdaging en eigenlijk ook een stuk uit nieuwsgierigheid. Ik beloofde hem dat ooit wel te doen, maar kon er absoluut geen datum op kleven. Ben nogal een bezige bij. Maar als ik iets beloof, dan houd ik me daar ook aan. Van het één kwam het ander.
Ik voelde me wel niet meteen gemakkelijk bij de situatie. Heb eigenlijk absoluut geen affiniteit met het milieu, ken ook niemand die er openlijk voor uitkomt de dames van plezier te bezoeken en ben nu ook niet meteen een makkelijke prooi. Ik was wat oncomfortabel omdat hij voorgesteld had mij een massage te geven en had daarin toegezegd. Wat voor mij al behoorlijk grensverleggend was.
Zonder verder op details te willen ingaan, wil ik wel zeggen dat Ricardo is zoals hij zich op de website voorstelt. Zijn verhalen zijn zeker niet overdreven en voor zover ik het kan inschatten, correct weergegeven. Hij is geen man van uiterlijkheden, maar iemand die veel te bieden heeft als je wat verder wil kijken dan je neus lang is. Hij is een uitstekende 'hobbyist' en bijzonder respectvol naar zijn omgeving toe. Moedig ook dat hij zo eerlijk en open over zijn hobby durft zijn.
Ik hoop dat hij nog lang van zijn hobby kan genieten en vrouwen die nog twijfelen, er is geen reden toe. Hij is zoals hij zich voordoet en maakt absoluut geen misbruik van de situatie.
Sofie is lief!!
Ze maakt zelfs reclame voor me. Ik word verlegen..

Plaats reactie
Geef gerust je mening, desgewenst geheel anoniem, (Nederlands or English only) maar gebruik dit niet om te adverteren, plaats geen weblinks, geen e-mail adressen en ook alsjeblieft geen scheldpartijen en geen obscene taal. Wil je persoonlijk antwoord, kies dan contact in het hoofdmenu. Veel plezier Ricardo