Mijn dagboek in Rosie


Ik had het al een beetje aangekondigd, maar nu gaat het toch echt gebeuren!!
Het eerste verhaal van mij wordt gepubliceerd in de Rosie van maart aanstaande.


Ik moet zeggen dat ik er best wel trots op ben. Maar ik zal eerst eens vertellen hoe dat nu allemaal zo gelopen is.
Ik kreeg op een gegeven moment een mailtje van de eindredacteur van het blad.
"Dat hij mijn website met belangstelling had gelezen en dat ze bij Rosie een nieuwe formule zochten en dat ze daarbij dachten aan de belevenissen van een hoerenloper". Toch een potentieel koperspubliek van Rosie. En of ik interesse had daaraan mee te doen.
Na nog de nodige mailtjes over en weer ben ik uiteindelijk bij de uitgever op kantoor gekomen.
Vond ik trouwens ook best wel leuk om te doen. Hoe ziet dat er van binnen uit. Wat zijn dat voor mensen die daar werken.
Ja, en als je dan voor het gebouw staat is het een gewoon bedrijfspand, een verbouwd woonhuis in een oude woningwijk. Aan de buitenkant niets dat op de activiteiten binnen duidt. Simpele aanduiding Newmedia, wel achterom (!) binnenkomen. En van binnen is het dus ook gewoon een kantoor dat in niets afwijkt van alle andere kantoren!
Met kantoor meubels, kasten, computers, koffieautomaat. Met ook allemaal normale kantoormensen die laat op de middag nog druk aan het werk waren. In een flits zag ik wel een iets rozer beeldscherm dan normaal, maar voor de rest was het allemaal uiterst steriel en er hing bijvoorbeeld niets erotisch aan de wand.
Nu had ik me daar ook wel een beetje op voorbereid. Het is tenslotte gewoon business, toch? (nou dat merkte ik de volgende afspraak wel, toen het over geld ging. Jezus, wat een gedoe over een paar euro!!)
Ik zat met de eindredacteur en de creatief vormgever aan tafel en ze hadden een en ander al behoorlijk voorbereid. Daar lag mijn verhaal over "straatnimfen" in A3 formaat, een full color kleurenafdruk. Tja, dat zag er goed uit. Ze hadden de tekst letterlijk overgenomen. Alleen de vormgeving wat aangepast. Voorlopig is dit een proef, om te kijken of het een beetje aanslaat. Daar wordt ook onderzoek naar gedaan.
(PS    Als er gevraagd wordt om je mening, POSITIEF graag, dan volgen er wellicht meer verhalen...)
Inmiddels is het aprilnummer ook al klaar. Herman Brood, en het meinummer wordt Kim Holland. Ze gaan op zeker!

Plaats reactie
Geef gerust je mening, desgewenst geheel anoniem, (Nederlands or English only) maar gebruik dit niet om te adverteren, plaats geen weblinks, geen e-mail adressen en ook alsjeblieft geen scheldpartijen en geen obscene taal. Wil je persoonlijk antwoord, kies dan contact in het hoofdmenu. Veel plezier Ricardo