Het verhaal van Margot

 

Hopelijk is dit echt niet te herleiden..

 

Maar mijn vriend heeft me verteld dat hij in zijn verleden raamprostituees bezocht heeft. Toen ik wilde weten waarom, werd hij boos. Uiteindelijk kwam ik erachter dat het vooral te maken had met het spannende/ iets doen wat verboden is.. Dat gevoelig zijn voor het verbodene heeft hij nog steeds merk ik.

 

Natuurlijk ben ik blij met zoveel eerlijkheid. Niet veel mannen die zo moedig zijn. Aan de andere kant kan ik me zo goed voorstellen dat als je als man eenmaal dit soort dingen doet, je dat altijd zult blijven doen. Hoe oud je ook bent. Omdat het verslavend is/ de spanning/ iets doen wat niet mag.. Mijn vriend ontkend dat hij nu nog gaat, het is volgens hem 20 jaar geleden, maar toch ben ik er bang voor.

 

Hoe kan ik hem daarin vertrouwen? Het is voor mij belangrijk te weten of hij nog gaat of echt geen behoefte meer aan heeft. Ik weet zeker dat hij nooit zal vertellen als hij nu gaat. Omdat ik wil weten waarom en omdat hij weet dat ik dan met ons stop.

Mijn vraag is nu: kun je je voorstellen dat je als je jong bent naar de hoeren gaat voor de spanning, maar als je ouder bent je daar van "kunt leren" en dat niet meer doet? Dat is wat mijn vriend zegt. Wat is jouw/ jullie ervaring?

 

Margot

 

Margot,

 

1. Je bent zo anoniem als een "Margot" maar zijn kan. ;>)

 

2. Een hele terechte vraag die je stelt, waar denk ik veel vrouwen die het van hun man weten mee "worstelen". Ik kan alleen voor mezelf spreken. Zoals je gemerkt hebt doe ik "het" nog steeds. En voor een groot gedeelte doe ik het nog steeds, zoals je vriend ook al zei, voor de spanning, het verbodene.  Ik denk dat je hem moet geloven dat dat de reden was. Lijkt me heel plausibel.

 

Je moet echter wel bedenken dat hij ondertussen een, ik mag aannemen "bestendige" relatie met jou heeft en ik heb bewust gekozen voor een   vrij-gezel(lig) bestaan. Belangrijk verschil.

 

Je vraagt vervolgens of je "daarvan kunt leren" en ik vat dat op twee manieren op:

 

a. Jazeker kun je daar als jonge onervaren man van "leren". Als je het geluk hebt in het begin aardige meisjes/vrouwen te treffen geeft je dat soms net dat kleine beetje extra zelfvertrouwen bij een "normale" (sexuele) relatie. Mannen zijn daar heel gevoelig voor. Met het stijgen van de jaren, en met een goede relatie vervalt die prikkel vanzelf.

 

b. Als je "leren" bedoelt in de zin van "eindelijk verstandig zijn", "met het ouder worden weten wat "goed is" en wat niet", dan heb ik er een hard hoofd in.  Het is gewoon leuk om "spannende" dingen te doen.  De drang om die dingen te willen doen zal er denk ik altijd blijven. De vraag is of ze ook daadwerkelijke gebeuren. Omdat je heel duidelijk hebt gemaakt wat de consequenties zijn, zal hij het niet gauw daadwerkelijk doen verwacht ik. Maar de aantrekkingskracht zal er blijven.

 

En daar moet je je volgens mij ook niet teveel zorgen om maken. Een beetje spanning is heel goed voor een relatie. Laat je gedrag asjeblieft niet door angst bepalen. Dat is pas echt funest.

 

Ricardo

 

 

Ik vrees dat het een verslaving is waar je nooit meer van af komt. Ik kan me goed voorstellen dat ik jaren zonder kan als ik een goede relatie zou hebben. Maar na verloop van tijd zou het toch weer gaan kriebelen. Ik zou niet voor me zelf kunnen instaan wat dat betreft.

 

Maar ik spreek natuurlijk alleen voor mezelf...

 

Dat deed ik ook al....

 

 

Je bent een hoerenloper of je bent het niet. Bij elke nieuwe relatie kan je er mee stoppen. Ligt ook aan je nieuwe relatie. Is het een spannende of heb je weer zo'n zeur. Ik ben nu vrijgezel(lig)en ga alleen nog maar voor een vrouw met top kwaliteit, hoge drempel, I know, maar ondertussen lekker BETAALDE sex. 16 tot 45

 

 

Je vraag is terecht omdat hij het om die reden (spannend) heeft gedaan. Dan kan ik me voorstellen dat dat nog wel een keertje aantrekkingskracht heeft. Over het leeraspect: Kan ik me best voorstellen. Als je het doet om het een keer sex te hebben en ook daardoor minder onzeker hoopt te zijn bij een relatie later hoef je absoluut niet bang daarvoor te zijn. Diegene is allang hardstikke blij met iemand die van hem houdt. T.

 

 

hallo 
ik vertelde mijn vriendin dat ik wel eens naar de hoeren was geweest voor haar tijd dus,nu vond zij het niet erg dat ik dat had gedaan, ze vroeg mij wel waarom ik dat gedaan had,ik vertelde haar dat het de spanning was, maar ik vertelde haar daarbij ook dat ik ook de gedachten wel eens had om het weer te doen dat vond zij minder leuk ze vroeg mij waarom wil je dat dan, omdat ik die gedachten wel eens had om het met een ander te doen 
daarna heb ook een keer gedaan en heb dat ook verteld ,

 

zij wilde dat ik dat niet meer deed, maar ik had wel de drang om het te doen, we hebben daar een hele leuke oplossing op gevonden, zij stelde voor om eens wat informatie te zoeken bij een parenclub dat hebben we gedaan en hebben de stoute schoenen aangetrokken om het ook werkelijk te maken,met knikkende knieën heen gegaan omdat je niet weet wat je te wachten staat,we hadden er wel gedachten over maar die waren dus helemaal verkeerd, 

 

het is daar zo, alles mag niets moet en er is ook niemand die ook maar iets doet wat jij niet wil,want dan word je er uit gestuurd,en hoef je niet meer terug te komen. ik kan u dit vertelen dat de relatie van ons hierdoor een stuk beter is geworden en mijn vriendin ook niet meer onzeker is ze is er namelijk bij.en ze doet lekker mee . 

 

welke man wil dat nu niet.

 

Ik vind dat je je gelukkig mag prijzen met zo een vriendin! Niet iedere vrouw wil zo maar naar een parenclub.

 

 

ik ben te moe om te vertellen

 

gaap,gaap weltrusten

 

Rust even uit, maak je flink kwaad en probeer het opnieuw?????

 

 

Margot, ik begrijp je verhaal precies alleen was de situatie bij iets anders. Mijn vriend is ook naar de hoeren geweest geweest maar dit was volgens zijn zeggen omdat hij nog maagd was en er een vriendinnetje aan zat te komen. Hij wilde weten hoe het neuken moest en is daarom naar de hoeren gegaan. De eerste twee keer dat hij daar kwam kon hij geen erectie krijgen de derde keer wel en heeft sex met deze vrouw gehad. Naar zijn zeggen vond hij het walgelijk en zou hij het nooit weer doen.

 

Hmmm??? Ik heb daar zo mijn twijfels over. Ik snap sowieso niet als je nog maagd bent dat je dan naar de hoeren gaat om het daar uit te vinden. Het is toch normaal dat je dat met een van je vriendjes of vriendinnetjes uitzoekt? Dan komt er ook nog bij dat hij het de eerste twee keren al walgelijk vond maar er nog wel een derde keer heen ging om het daadwerkelijk te doen. Ik snap er niets van echt niet. Dan ga je er toch niet nog een derde keer naar toe. En de derde keer was meneer ook maar zo klaar. ! Heel vreemd als je iets zo walgelijk vind. Ik weet ook niet hoe ik hier mee om moet gaan.

 

Ik vind het natuurlijk ontzettend lief dat hij eerlijk is geweest maar aan de andere kant heb ik steeds zo'n ranzig beeld bij hem als ik sex met hem heb. Ik denk dat dit soort dingen heel anders liggen bij vrouwen. Ik dacht dat ik nu eindelijk eens een "normale" jongen was tegengekomen. Waarom weet ik ook niet maar ik heb er altijd een heel smerig idee bij, bij prostitutie. Maar ik probeer me er wel in te verdiepen. Maar ik begrijp het gewoon niet dat je je eerste keer daar wilt beleven.

 

Het is toch iets bijzonders? En er dan ook nog drie keer naar toe gaan en dan zeggen dat het walgelijk was??? Dat rijmt volgens mij echt niet en het dan op onzekerheid sturen, dat hij onzeker was over sex!!! En dan durf je die stap wel drie keer te zetten. Misschien kun jij mij uit leggen Ricardo wat er in een man zijn hoofd omgaat??

 

Karin

 

Volgens mij geef je zelf het grootste gedeelte van het antwoord al. Onzekerheid!! Weet je zelf nog hoe onzeker je was toen je voor het eerst met een vriendje afsprak dat je erg leuk vond?

 

Dat is bij jongens niet anders. Komt bij dat er verwacht wordt dat een jongen presteert bij een intiem contact. De afgang als "het" niet lukt is natuurlijk gigantisch. Komt bij dat je in je tienerjaren nog lang niet zo zelfverzekerd bent. Een vrouw kan nog faken dat ze het geweldig vond, een jongen niet.

 

Mislukken bij een prostituee is natuurlijk minder erg. En als het dan niet de eerste keer lukt dan maar een tweede keer. En hij is blijkbaar opgehouden toen het uiteindelijk wel lukte en hij daardoor voldoende zelfvertrouwen had gekregen.

 

En ook dat hij het walgelijk vond, klopt denk ik wel. Ik vond het ook walgelijk (dat ik het gedaan had) de eerste keren. Want je WILT natuurlijk niet je eerste ervaring hebben met een prostituee, maar met een echte vriendin. Alleen de onzekerheid (en toch ook wel een beetje de spanning van verboden vruchten proeven, denk ik) waren sterker. Daar voel je je wel schuldig bij meestal.

 

Overigens HOEFT prostitutie helemaal niet smerig te zijn, maar dat is weer een ander verhaal.

 

Als je nog vragen hebt... Ricardo

 

Enkele maanden later volgde nog deze reactie van Karin:

 

Ricardo,

 

lange tijd geen reactie van mij, maar dat neemt niet weg dat ik je site niet intensief volg.... Mijn vriend heeft dus zijn eerste keer bij de hoeren gehad. Ik heb dit een plaatsje moeten geven, maar ik kan het niet. Ik kan het niet begrijpen. En daar komt bij dat ik hem daardoor niet vertrouw. Hij is voor zijn werk veel onderweg dus gelegenheid zat zou ik denken. Daar komt nog bij dat ik bij de verhuizing zijn bankafschriften niet mocht inzien.. Hoezo niet als je niets te verbergen hebt toch???

 

Nu komt het volgende punt. Ik ben een tijdje geleden ziek geweest ivm het herpes koortslipvirus alleen dan aan mijn genitaliën (dit schijnt niet hetzelfde te zijn als de "normale herpes"). Gelijk vliegt de schrik dan weer om mijn hart... hoe kom ik daar aan??? Zou hij toch weer... en heb ik het daarom gekregen? Ik begin echt heel erg wantrouwend te worden terwijl ik dat helemaal niet wil. Maar waarom moet hij dan zo geheimzinnig doen...???

 

Ik zou hem graag willen begrijpen waarom hij dat toen heeft gedaan... Misschien als ik dat begrijp, kan ik misschien ook geloven dat hij het inderdaad nooit weer zou doen.... Maar goed zo lang ik zijn stap niet begrijp, kan ik hem ook niet voor 100% vertrouwen. Ik weet eigenlijk niet eens wat ik je precies wil vragen omdat ik het gewoon zelf ook allemaal niet weet..... Maar ik moest het toch even kwijt.

 

Sorry. Karin

 

PS Weet jij misschien hoe je aan zo'n koortslip virus komt... Of je dat inderdaad doordat je partner vreemd gaat kan oplopen?

 

Om met dat laatste maar te beginnen: Ik heb zelf decennia geleden een koortslip gekregen op mijn lip. Overigens via een kus van mijn vriendinnetje van dat moment die overduidelijk een koortslip had, maar oké, je bent verliefd en onkundig. En dus had ik het wel. Dat bleek inderdaad zo'n virusinfectie waar je niet vanaf komt, maar die ook niet zo lastig is (alleen als ik langdurig in de felle zon heb gezeten, krijg ik nog wel eens een blaasje, verder niets)

 

En een jaar of wat later kreeg ik zonder aanwijsbare oorzaak ineens blaasjes op de pik. Heb ik laten onderzoeken en het bleek inderdaad hetzelfde virus te zijn. Kortom het kan het heel goed, net als bij mij, van de lip naar de geslachtsdelen "gebracht" worden. Zolang je geen open blaasjes op de geslachtsdelen hebt, of je lip, ben je overigens niet besmettelijk, heb ik begrepen.

 

Dan wat dat vertrouwen betreft. Dat bij jou is geschonden en dat je het daar moeilijk mee hebt. Het is een van de redenen geweest waarom ik bij mijn laatste vriendin(nen) niet meer verteld heb dat ik voor die relatie met haar ook prostituees heb bezocht. Ik heb gemerkt dat, hoewel vrouwen zeggen het te begrijpen, of althans zeggen het te accepteren, er toch een sfeer van wantrouwen ontstaat en een gebrek aan echte intimiteit dat een relatie toch gemakkelijk kan doodbloeden.

 

Blijkbaar moet een man toch voldoen aan het ideaalbeeld van de vrouw. 100% alleen voor haar beschikbaar.  Maar er zijn geen ridders op een wit paard. Mannen zijn ook zwak en hebben soms ook moeilijk te peilen driften. Maar dat wil niet zeggen dat hij je ontrouw is of dat hij niet van je houdt.

 

Ik vind dat je elkaar ontrouw bent als je eigenlijk van een ander houdt en toch met je partner door blijft sudderen. En dat is niet het geval met een prostitutiebezoek.

 

Probeer het eens te zien als luxueus aftrekken....

 

Ricardo,

 

ontzettend bedankt voor jouw reactie. Ik ben vandaag naar de huidarts geweest en hij heeft mij uitgelegd wat voor type herpes ik heb. Het is dus het echte type koortslipvirus. Dit kan ik net zo goed vroeger ooit een keer opgelopen hebben maar dat het nu pas tot uiting komt door te weinig weerstand. Op dit punt heb ik mijn vriend dus onterecht beschuldigd.

 

Wat je zegt over het je vriendin vertellen klopt denk ik wel. Er heerst wantrouwen maar vooral ook angst. Angst dat de liefde van je leven toch weer de fout ingaat. En daardoor komt er misschien wel een tekort aan echte intimiteit. Als je niet lekker in je vel zit en je daardoor niet voor 100% aan je partner kunt geven dan gebeurt dat inderdaad. Om het hele verhaal te zien als luxueus aftrekken, krijg ik echt niet voor elkaar. Het idee dat er nog een vrouw in het spel is waarmee hij intiem zou zijn, nee daar walg ik echt van en dat is tegelijkertijd ook mijn grootste angst.

 

Misschien ligt het voor een groot gedeelte ook wel aan mijn eigen zelfvertrouwen. Misschien als ik zekerder van mezelf zou zijn zou ik misschien ook wel niet aan hem twijfelen. Dan zou ik geloven dat hij het inderdaad niet leuk en onprettig vond. Maar toch blijft het steeds in mijn hoofd rondspoken dat hij het daar toch beter kan krijgen. Over ontrouw zijn; daar versta ik onder dat als je ook intiem bent met een ander op hetzelfde moment dat je een relatie hebt en het niet verteld. Maar daar kunnen meningen inderdaad over verschillen.

 

Soms denk ik dat als ik zo'n kamertje van binnen zou zien of met zo'n meisje zou praten dat ik het dan misschien beter kan begrijpen. Maar ik weet het niet. Het is zo klote om iemand waarvan je heel veel houdt toch te wantrouwen. Eigenlijk voel je jezelf schuldig over het feit dat je hem niet vertrouwt, terwijl hij niet eerlijk is geweest. Ik zou inderdaad heel graag willen dat ik een punt achter deze gedachten zou kunnen zetten maar op het moment krijg ik dat nog niet helemaal voor elkaar.

 

Ik las trouwens ook nog het verhaal van die meneer op jouw site over zijn vrouw die in haar verleden ook prostituee is geweest. Ik begrijp hem ook. Hij ziet in elke man een klant van vroeger en ik zie in elke meid een vrouw waar hij betaalde sex mee heeft gehad. Pfff vermoei ik je al een beetje??? Het is wat. Maar ondanks alles wil je toch enorm bedanken voor je reacties.

 

Groetjes Karin

 

Tja Karin, wat kan ik er nog aan toe voegen. Je verwoordt het zelf al heel goed. Ik blijf wel van mening dat sex met een prostituee puur lust is en dat liefde iets heel anders is, veel dieper. Ik snap ook wel dat je het daar moeilijk mee hebt.

 

Ik weet ook niet of alleen kijken in zo'n kamertje nu echt de oplossing is. Ik wil je er wel een keer rondleiden, daar niet van, maar dan zie je dat het schoon is, kil en zakelijk is en dan ben je gerustgesteld? Ik weet het niet.

 

Misschien moest je inderdaad maar een keer gaan flirten met een andere vent. Het leidt af, geeft zelfvertrouwen en hij wordt misschien iets jaloers (en daardoor attenter?).

 

In ieder geval veel sterkte en wijsheid.

 

 

Houden van is niet alleen maar lief zijn voor elkaar. Houden van is elkaar vertrouwen!! en als margot haar partner niet vertrouwd.... dan vind ik het een hele foute relatie. Natuurlijk mag je denken, maar je hebt het gevraagd. Hij was heel eerlijk met zijn antwoord. Waarom zou hij het lastiger maken voor jezelf?? :-) Verder wil ik ff zeggen dat ik het heel goed begrijp dat jongens een eerste keer naar een prostituee gaan.

 

Deze misselijkmakende prestatiegerichte maatschappij zit daarachter. Zie jij als nerd op jonge leeftijd (wanneer jij er wel aan toe bent) een meisje te krijgen dat leuke dingen wil doen. Als je dan al iemand aan de haak hebt geslagen, dan MOET het wel goed gaan. Gelukkig zal het tegenwoordig met internet en chat steeds minder worden. Nu kun je tenslotte spannend een eerste keer vrij anoniem afspreken met meiden uit een andere stad eventueel. Mocht je flateren, dan zie je haar nooit meer.

 

 

Hee Margot, ik ben zelf vroeger ook naar de hoeren geweest. Ik heb het mijn vriendin verteld in het begin van onze relatie. Wij zijn gelukkig nog altijd bij elkaar en ik ga nooit meer. Ik heb nu bij haar genoeg aan alles. De reden waarom ik ging, was omdat ik eerdere relaties nooit voldoening kreeg in mijn sexleven. En dan ga je het buiten de deur zoeken. Ik doe het niet meer, maar kan me mannen voorstellen die dat wel doen om eerder genoemde reden. Mijn vriendin was er trouwens niet blij mee toen ik het vertelde en zij heeft nog niet het volle vertrouwen in me. Ze denkt misschien nog wel dat ik het stiekem doe, naar de hoeren. Maar echt niet meer....... Bedankt voor je verhaal

 

 

Karin: sommige mannen kunnen niet anders. als zestienjarige bezocht ik Katendrecht en zag de meiden staan en zitten en was voor mijn leven verkocht. nog steeds kan ik het niet laten af en toe naar Den Haag te gaan en zo'n Zd Amerikaanse te pakken nadat ik uren door de "buurt" gedwaald heb. Ik houd van mijn vrouw,maar ik moet...! Ruud.

 

 

vertelde maar een verhaaltje wat dom moet ik daarom zolang typen jullie houden me voor de gek jij denkt natuurlijk dat ik dom ben maar dat is niet zo als je denkt je bent zelf een dommerik margotje je denkt dat jij de mooiste ter wereld bent onozelaar gekhouder dommerik strontzak piepo margot

 

 

Ik snap best dat Karin deze gevoelens van twijfel en "vertrouwen hebben in" heeft. Maar ik denk dat het naar de hoeren gaan toch vaak met lust te maken heeft. Lust en niets anders. Iets wat ze thuis niet zou willen. Ik neem aan dat je vriend thuis je alle aandacht en tederheid geeft. Daar moet je je aan vasthouden. Ook jij zal ongetwijfeld wel eens een fantasie hebben als je een leuke vent tegenkomt. Alleen ligt voor ons mannen de drempel lager simpelweg door het aanbod.

 

 

Ik heb ooit wel eens afgevraagd in het verleden hoe t zou zijn... Maar gellukig had ik de liefste vriendin op de wereld. Nu ik weer alleen ben, ik weet niet, ik zou er niet aan moeten denken... Zo'n vrouw die er weet ik hoeveel al heeft gehad. Nee bedankt... Ik kijk er niet op neer, maar t is nou eenmaal niet mijn kopje koffie -_- Joure

 

 

hmm, het herpes-virus op je lip is precies hetzelfde als hetgene op je geslacht. Op je lip heet het herpes simplex en tussen je benen herpes genitalis. Je kunt het idd door zoenen e.d. overbrengen dus dat is iets waar ik me geen zorgen over zou maken. Waar ik me wel zorgen over zou maken is het feit dat hij het leuk vindt om te gaan en dat je zn bankafschriften niet mag zien. Vaak is het zo dat als je intuïtie zegt dat hij naar de hoeren gaat dit vaak ook zo is. Kun je niet eens stiekem kijken naar zn afschriften??

 

Gaan wij ook ineens ook stiekem doen???

 

 

Hallo, Paar dagen geleden vertelde mijn vriend dat hij een geheim had, waar hij zich voor schaamt. Hij vertelde met moeite dat hij ooit 1 keer naar de hoeren is geweest, voor mijn tijd. En dan alleen voor een blow-job. In die periode voor mij, had hij het erg moeilijk met zichzelf. Iets waar hij principieel op tegen was, deed hij.In een dronken bui ging hij naar een hoer toe. Uiteindelijk vond hij het niks en walgde hij enorm van zichzelf.

 

Dit had hij nooit eerder aan iemand verteld, maar ik zag dat hij hier nog steeds moeite mee had. Hij schaamt zich hiervoor en straft zichzelf, door zichzelf niet te accepteren. toen ik zijn verhaal hoorde, kon ik hem alleen maar zeggen dat ik hem begrijp en dat ik het niet erg vindt. Op zeker hoogte is dit ook zo, maar toch knaagt er iets aan me. Mijn vriend is een lieve jongen en ik dacht werkelijk dat ik hem heel goed kende. Ik had dan ook absoluut niet verwacht dat hij naar een hoer zal gaan. Ik voelde me verraden in mijn eigen mensenkennis en weet niet of ik mijzelf en hem kan vertrouwen.

 

Ik ben bang dat mijn vriend nog meer geheimen heeft. Ik dacht dat mijn relatie bestond uit eerlijkheid, maar ik twijfel hier nu aan. Daarnaast komt er nog bij dat ik nu ook moeite mee heb met de seks, in ieder geval het pijpen. Gewoon het idee dat een hoer dat bij hem gedaan heeft. Terwijl ik besef dat seks met een hoer wel het schoonst het veiligst is zonder liefde. Ik probeer dit nieuws te relativeren met grapjes en er om te lachen, maar toch blijft er iets aan me knagen.

 

Ik denk dat ik me vergist heb hoe ik mijn vriend ken en dat ik voornamelijk daar moeite mee heb. Ik besef ook wel dat moeilijk is om als jongen zo'n nieuws aan je vriendin te vertellen. Ik bedoel je weet niet wat je kapot maakt in je relatie als je zoiets verteld. Aan de ene kant ben ik voor eerlijkheid in de relatie, maar aan de andere kant weet ik niet of ik dat wel wou weten.

 

Toch ben ik ook wel weer blij dat hij mij dit heeft verteld, omdat hij mij dit geheim vertrouwd. Zoals je ziet zijn mijn gevoelens erg verwarrend. Mijn vraag is uiteindelijk ook: Hoe kom ik aan mijn knaag gevoel af? Want uiteindelijk wil ik heel graag bij hem blijven, want hij is echt helemaal geweldig verder.

 

Groet Stefanie

 

Hallo Stefanie, Ik beluister bij jou een klassiek geval van de gevoelens van een vrouw waarvan de partner heeft bekend dat hij naar de hoeren is geweest.

 

Ik geloof dat veel vrouwen op dezelfde wijze zouden reageren: ongeloof dat zoiets gebeuren kon, argwaan of er nog meer geheimen zijn, verminderde interesse in sex met hem en algehele twijfels alom.

 

Alleen al om die redenen zou elke man zich goed moeten afvragen of hij zijn geheim wel wil delen met zijn geliefde. In feite wentelt hij op dat moment een groot deel van zijn eigen schuldgevoelens af op de partner. En die kan daar lang niet altijd goed mee omgaan. Ook jij zegt dat het je niet uitmaakt en je maakt er grapjes over, maar onderhuids knaagt het wel degelijk. Ik heb dat jaren geleden ook zelf meegemaakt en bij mij is de toenmalige relatie ook uiteindelijk gesneuveld, voornamelijk door die twijfel en verminderde interesse.

 

Als man moet je je afvragen of je je vrouw/vriendin dat aan kunt doen. Ik geloof niet dat eerlijkheid in elk geval op prijs wordt gesteld. Dan moet je zelf maar opgescheept zitten met het probleem dat je in feite iets verzwijgt voor je vriendin/vrouw.

 

En Stefanie, voor jou geldt dat de statistieken je over het dooie punt heen moeten helpen: Het staat vast dat 25 % van de mannen wel eens naar de hoeren gaat (Een op de vier !!!). Kijk om je heen en bezie 4 willekeurige mannen. Bedenk dat een er van ook naar de hoeren gaat.

 

Het is weliswaar een taboe, het is weliswaar een doodgezwegen issue, MAAR HET GEBEURT DUS DUIZENDEN KEREN PER DAG, week in week uit, al jarenlang en het zal ook altijd zo blijven. Dat is ook iets wat je aan hem kunt vertellen als hij het er weer eens moeilijk mee heeft. Het is dus absoluut niets iets uitzonderlijks, het is naar mijn stellige overtuiging ook niet altijd iets verwerpelijks(!!), maar komt veelal voort uit een sterke drang naar bevestiging of onbedwingbare zucht naar spannende "verboden" dingen. Zoals veel jongeren vaak die behoefte hebben.

 

Schuldgevoel is voornamelijk iets dat je aangepraat wordt door allerlei figuren en instanties die prostitutiebezoek niet volgens de "heersende moraal" vinden. En daar kun je je vaak maar moeilijk aan ontworstelen.

 

En je schiet er helemaal niets mee op!! Het is gewoon een feit dat heel veel mannen naar de hoeren gaan en zijn gegaan. Accepteer het en ga vooral verder met genieten van het leven.

 

Succes, Ricardo

 

Hallo Ricardo, Bedankt voor je reactie. Nadat ik mijn probleem hier heb verteld, heb ik de dag daarna een heel goed gesprek gehad met mijn vriend. In dit gesprek hebben we elkaars gevoelens en gedachten over dit onderwerp naar voren gebracht. Uiteindelijk vind ik het toch goed dat hij het mij verteld heeft, want nu weet ik voor 99% zeker dat hij geen geheimen meer voor me heeft.

 

Hoe dan ook ons relatie is veel opener geworden. We bespreken veel meer dingen met elkaar dan daarvoor. Hij is in een zekere zin ook opgelucht dat hij dit aan mij verteld heeft. Ook, omdat we het niet meer zien als een taboe of iets waar je voor moet schamen. Mijn vriend heeft verder geen verlangen om weer naar een hoer te gaan. Dit, omdat hij het te zakelijk vond. In ieder geval bedankt voor je reactie!

 

groet Stefanie

Reacties   
#1 Guest 12-01-2018 20:17
Voor alle vrouwen die het maar niet kunnen accepteren dat hun vriend voor hun relatie naar een prostituee is gegaan:
bedenk eens heel goed dat prostituees vrouwen zijn die hun lichaam aanbieden in de ruil voor geld. Het zijn de vrouwen zelf die iets heel smerigs doen. Namelijk 10 of meer mannen per dag neuken voor geld. Ik denk dat vrouwen die hier zo ontzettend veel moeite mee hebben eigenlijk moeite hebben met het thema sex en liefde..en vergeten dat het hun soortgenoten zijn die dit gedrag bij hun vriend oproepen.
Citeer | Melden aan beheerder
Plaats reactie
Geef gerust je mening, desgewenst geheel anoniem, (Nederlands or English only) maar gebruik dit niet om te adverteren, plaats geen weblinks, geen e-mail adressen en ook alsjeblieft geen scheldpartijen en geen obscene taal. Wil je persoonlijk antwoord, kies dan contact in het hoofdmenu. Veel plezier Ricardo